גמבה – לסוגים אחדים של פלפל יש שמות ייחודיים, למשל פלפל צ’ילי לזנים חריפים וגמבה לזנים מתוקים.
פלפל אדום
פירות הפלפל מוארכים וצבעם אדום, צהוב, כתום, סגול, ירוק בהיר או ירוק כהה.
הפלפל הוא אחד מהפירות העשירים ביותר בכמות הוויטמין C.
ב-100 גרם פלפל יש כ-20 עד 25 קלוריות.
פלפלים ישראליים מיוצאים למדינות אירופה, לרוסיה ולארצות הברית.
ההוראה ההלכתית המקובלת היא שאין בפלפלים איסור ערלה.
הדיונים בשאלה זו קשורים לתוחלת החיים של הצמח, ולזמן בו הוא יכול לתת פירות.
פלפל שושקה
פלפל מאורך ומתוק, בישראל מגדלים את רוב הפלפלים בשטחים נרחבים בעיקר בערבה ובבקעת הירדן.
ערכים תזונתיים של פלפל השושקה: כמו כל הפלפלים האדומים, פלפל השושקה מלא בויטמין A וויטמין C.
גמבה
גמבה הוא פלפל מתוק, הוא אינו מכיל קפסאיצין ולכן אינו חריף כמו זנים אחרים.
מכיוון שאת הגמבה אפשר לאכול טריה, מבושלת, בסלט, הגמבה פופולארית ביותר בארץ ובעולם.
התבלין פפריקה עשוי מפלפל אדום (מתוק או חריף) יבש שנטחן.

